Övriga kurser


Det kommer alltid en blänkare på Facebookssidan när det kommer nya kurser så håll ett öga där också. Facebook.com/majashundliv

Kursbeskrivningar finns längst ner på sidan!

Under våren 2019 finns tyvärr ingen tid över till några 

"Övriga kurser" då trycket på grundutbudet är stort.


Det går dock alltid att boka enstaka träningstillfällen, själv eller i grupp. Så tveka inte

att höra av dig om det är något särskilt du vill ha hjälp med.

 

Kursbeskrivningar (alla kurser ges inte alltid, men hör av er om det är någon av särskilt intresse)

Apporteringskurserna är till för dig som vill få en fungerande apport, oavsett om det är till för jakt eller som aktivering. Vi går igenom de tre stegen hålla, bära och gripa. Parallellt med lydnadsapporteringen sker övningar i fritt sök och påbörjan av dirigering. 

Apporteringskurs Grund (AP G) är för ekipage som vill börja apportera från grunden. Här tränar vi mycket stadga, påbörjar linjetag och fritt sök samt lägger krav på att hålla och bära olika föremål.
Kursen består av 8 praktiska tillfällen. Ca 6 ekipage. Varje träff är ca 2 timmar med paus för fika och hundsnack någonstans i mitten.
Pris 2 400 kr inkl moms.

Apporteringskurs Fortsättning (AP F) är för ekipage som gått Apporteringskurs Grund och vill inrikta sig mot jakt. Här fortsätter vi linjetagen, fritt sök och dirigering. Mot slutet apporterar vi även vilt och använder skott (apportkastare).
Kursen består av 8 praktiska tillfällen. Ca 8 ekipage. Varje träff är ca 2 timmar med paus för fika och hundsnack någonstans i mitten.
Pris 2 400 kr inkl moms.

Aktiveringskursen (AK) innebär att vi lägger in moment som bygger på att just aktivera hunden. Vi kommer träna på andra platser, tex i centrala Höör, Fogdaröd, Vaxsjön och mot slutet ta tåget till Hässleholm! Aktiveringsmomenten består av uppletande, balansövningar, miljöträning och lättare apporteringsövningar.
Kursen består av 6 praktiska tillfällen. Varje träff är ca 2 timmar med paus för fika och hundsnack någonstans i mitten.
Pris 1 800 kr inkl moms. 

Nose work (NW) Nose work är en ny tränings(/tävlings)form från USA. Hunden tränas att markera ett specifikt doftämne i olika miljöer. En mycket bra och rolig aktivering för hundar som tycker om att använda nosen! Passar för alla hundar, oavsett ålder eller storlek. Här arbetar vi enbart med positiv belöning.
Kursen består av 6 praktiska tillfällen. Varje träff är ca 2 timmar med paus för fika och hundsnack någonstans i mitten.
Pris 1 800 kr inkl moms.  

Nose work fortsättning (NW F) är en kurs för de som gått Nose work och vill fortsätta utmana hundens näsa. Vi tränar på helt nya platser och lägger sökområden till varandra.
Kursen består av 6 praktiska tillfällen. Varje träff är ca 2 timmar med paus för fika och hundsnack någonstans i mitten.
Pris 1 800 kr inkl moms.

Koppelträning (Koppel). Många kämpar med koppelgående och därför ges det några fristående träffar där vi enbart arbetar med just koppelgående. Dessa tillfällen är enbart öppna för de som tidigare har gått kurs hos Majas HundLIV.
1 praktiskt tillfälle, ca 2 timmar med fika i mitten.
Pris 300 kr inkl moms.

Hundsocialisering (HS). Denna kurs är till för att vi ska lära oss läsa våra hundar lite bättre. Vad händer när två för varandra okända hundar hälsar på varandra? Vilka signaler sänds ut och när ska vi gå in och agera för att förbättra mötet? När är det dags att bryta för att slippa bråk? När ska leken dämpas och hur gör man egentligen när man vill avsluta leken? Kursen är endast öppen för de som tidigare gått kurs hos Majas HundLIV.
2 praktiska tillfällen, ca 2 timmar med fika i mitten.
Pris 600 kr inkl moms.

För att anmäla krävs namn, mejladress, postadress och telefonnummer. Sen eller utebliven avanmälan debiteras med halva kursavgiften. Vid färre än fyra ekipage ställs kursen in.

Majas HundLIV för
Lydnad I Vardagen

Alla hundar och människor är lika välkomna oavsett problem eller kunskapsnivå!

Respekt är grunden i alla relationer.

majashundliv@gmail.com

Innehar F-skattesedel
Bg 127-8597