Om Maja

Jag bor på en gård i utkanten av Höör, mitt i Skåne tillsammans med min familj. Min man och jag flyttade hit 2006 och har sedan dess fått tillökning av tre tjejer. 2011 startade jag företaget Majas HundLIV och drev under några år hundkurserna parallellt med mitt andra jobb som trafikutvecklare. 2015 bestämde jag mig att satsa helhjärtat på hundarna och står på helt egna ben från april 2015.

Under mitt vuxna liv har det passerat två Ungerska Vizslor och en korthårig Vorsteh. Alla tre hundarna har varit med på både fågel- och rådjursjakt men på senare år har familjen och hundkurserna prioriterats framför jakten. Just nu har jag en omplaceringshund som tidigare gått som draghund. Det är en blandning med mestadels korthårig Vorsteh, lite Greyhound och en del Alaskan Huskey i sig. En underbart mjuk och snäll kille som har anpassat sig fantastiskt fint till sitt nya liv hos mig och familjen. Zipp, som han heter, är alltid med ute på kurserna och hjälper gärna till att vara störningsmoment. Sedan sommaren 2017 har familjen fått tillökning av en liten terrierkorsning som heter Disa. En dam med skinn på näsan och alltid pigg på äventyr.

Utbildning

Jag är utbildad jakthundsinstruktör enligt Svenska Jägareförbundets riktlinjer. Utbildningen bygger på Barbro Börjessons teorier och koncept. En stor del av utbildningen handlar om hundars mentalitet och vi får varje år möjlighet att följa med på de mentaltester i Skåne som Barbro håller i. Grundkonceptet i all träning är Barbro Börjessons "Fyra lätta steg": Följ mig, Hantering, Lek och Viktigt ord. Förutom utbildningen genom Svenska Jägareförbundet har jag en livslång erfarenhet av djur och jobbat som instruktör både på häst- och hundsidan sedan 20-årsåldern.

Jag använder både positiv och negativ förstärkning i min träning. Respekt får man varken genom godispåsar eller någon form av aggression eller våld. Däremot måste man kunna bjuda på sig själv, ge positiv bekräftelse och samtidigt våga sätta gränser och regler.

Läs mer om min filosofi här.

 

Majas HundLIV för
Lydnad I Vardagen

Alla hundar och människor är lika välkomna oavsett problem eller kunskapsnivå!

Respekt är grunden i alla relationer.

majashundliv@gmail.com

Innehar F-skattesedel
Bg 127-8597