Nyhetsbrev

Sedan Facebooksidan Majas HundLIV kom till i början av 2014 så har Nyhetsbreven inte hunnits med. I nuläget gör jag uppehåll i Nyhetsbreven och hänvisar till https://www.facebook.com/majashundliv för att ta del av senaste nytt. Där läggs också ut en liten presentation av varje hund som varit här i kurssammanhang.

Mars 2014

nyhetsbrev-1401.pdf

Nu ligger Majas HundLIV äntligen ute på Facebook och där kommer ligga ute foton på hundar som går kurs och lite annan matnyttig information. Även här på hemsidan är det upplagt många bilder, kolla rubriken Hundbilder. Men det finns väldigt många hundar från årens kurser som inte finns med på bild så har du gått kurs här så mejla gärna en bild på din hund så lägger jag upp den! Berätta gärna namn, ras och ålder så kommer det med i bildtexten.
Man lär sig hela tiden nya saker och i detta Nyhetsbrev skriver jag lite extra om ögonkontakt!

November 2013

nyhetsbrev-1304.pdf

Höstens aktiveringskurser är till ända och det har varit riktigt kul att träna p andra ställen än här hemma. Nu är också vårens schema klart och fullt med kurser blir det! Söndagen den 1 december blir det en liten uppvisning på Nya torg i Höör i samband med julskyltningen. Ta med dig nära och kära och titta! Tänk på att ge hunden frihet under ansvar, de vilda djuren har det tufft under vintern och blir lätt extra stressade av lösa hundar.

Juli 2013

nyhetsbrev-1303.pdf

Jag har fått hem min Vorsteh igen och han är alltid lika glad. Du kan också läsa om varför det är så viktigt för valpen att få vara tillsammans med tiken fram tills vi hämtar den. Något av det viktigaste när vi väljer valp borde vara att försäkra oss om att tiken har fått vara hos sina valpar på heltid. Hon lägger hela grunden och skapar lugn och trygghet genom sin första uppfostran.

April 2013

nyhetsbrev-1302.pdf

I detta Nyhetsbrev kan du bland annat läsa om varför det är så viktigt att respektera sommarhalvårets koppeltvång.

Januari 2013

nyhetsbrev-1301.pdf

Nytt år och fantastiskt intresse för mina kurser! Barbro Börjesson kommer till Skåne i mitten av juni och mentaltestar hundar. Missa inte chansen att testa din hund!

Oktober 2012

nyhetsbrev-1201.pdf

Nu byggs det ett 3000 kvm stort hägn med riktigt bra belysning för att kurserna ska kunna hållas trots mörkrets intrång! En ordentlig parkeringsyta är också påbörjad och förhoppningsvis så fortsätter jag att utveckla anläggningen undan för undan.

Jag har tagit bort min Vizsla Simson under sommaren och skänker honom ett extra tack för de åren vi haft tillsammans och att han har öppnat mina hundögon och gjort mig så väldigt mycket klokare. Det är tack vare att han var så speciell och att inga vanliga träningsmetoder fungerade som jag var tvungen att påbörja en vandring på en helt ny (nästan oupptäckt) stig. För varje dag som går och varje nytt ekipage jag möter så kommer jag längre och längre på denna stig som för det mesta också blir tydligare och tydligare.

 

*

Här följer äldre nyheter innan Nyhetsbreven tagit form.

Mentaltester 2012!

Även i år fick vi äran att få ner Barbro Börjesson och P-O Eriksson till Fulltofta i Skåne för att under tre dagar mentaltesta 24 olika hundar!
Jag fick tillsammans med andra duktiga instruktörer från Skåne vara med och hjälpa till med banans alla olika moment och även gå bredvid Barbro och öva på att bedömma hundarnas mentalitet.

Tillökning i familjen

I januari 2012 fick vi vårt tredje barn, så det har varit lite skralt med kurser under hösten och kommer fortsätta vara det ett tag framöver. Men håll ut, det kommer bara bli bättre!

Steg 3, instruktörsutbildning 2011

Under slutet av maj 2011 var jag iväg till Öster Malma på det tredje utbildningssteget för jakthundsinstruktörer. Steg 3 fördjupar sig i hundars mentalitet, som är så viktig att kunna förstå för att lägga upp träningen på rätt sätt. Det var en jobbig men enormt lärorik vecka. Allt tack till våra fantastiska kursledare, varav Barbro Börjesson alltid är den skarpaste!
Jag blev godkänd och rekommenderad att söka till steg 4 våren 2013!

Arco har flyttat

På grund av ytterligare en graviditet har jag under sommaren tagit beslutet att låta en av mina hundar flytta till en familj som har mer tid för honom. Att det blev Arco, min Vorsteh, som fick flytta var helt beroende av hans personlighet och behov. Dels är det en hund som alltid är glad och lycklig, oavsett vad som händer, och dessutom var det den av mina hundar som hade störst behov av att få uppmärksamhet och motion. Han har sedan i somras fått ett fantastiskt nytt hem på landet utanför Stehag hos en familj som delar min hundfilosofi. Förutom en trevlig familj har han fått två nya hundkompisar och nya privilegium som att ligga i soffan och sängen vilket han aldrig har fått göra hemma. Alla som känner Arco förstår att han stormtrivs!
Tack Robert och Karolina för att ni tar hand om min stora gosehund!

Hundpensionat DogPro

Så för första gången i mitt vuxna hundliv blev jag tvungen att lämna iväg min mycket speciella Viszla några dagar. Dessutom var läget lite akut och jag hade bara någon dag på mig att hitta ett lämpligt pensionat. Efter lite letande på nätet fastnade jag för ett pensionat utanför Harlösa. Efter en pratstund med Kenneth som driver stället och ett personligt besök tog jag mitt beslut, där fick det bli. Min Viszla har ganska hög integritet och är inte helt lättflirtad av nya personer så jag var lite nervös över hur han skulle trivas under sin vistelse. Men när jag hämtade honom fyra dygn senare fick jag bekräftat att jag hade gjort ett bra val. Vill därför gärna rekommendera Kenneths pensionat (och hunddagis) DogPro till alla som behöver hjälp med passning av sina hundar.
Kenneth har ett stort hundkunnande och ordning och reda på stället och bland de hundar som bor hos honom. Det är därför lugnt och tyst i pensionatet och hundarna får gott om utevistelse och personlig omvårdnad!
Kolla alltså in DogPros hemsida om du måste lämna bort din hund några dagar!

Mentaltest 2011, Barbro Börjesson

Ännu ett år (2011) har vi fått njuta av en fantastisk helg i Fulltofta med massor av olika hundar som har mentaltestats av min svenska hundguru Barbro Börjesson! Alltid lika intressant och utvecklande att se alla dessa individer till hundar vi håller oss med. Det allra bästa är förstås att få se de hundar som jag sedan tidigare "känner" genom kurserna, ibland får man se precis det man har förväntat sig men inte alltför sällan blir man rejält överraskad! Våra hundar är helt enkelt fantastiska och unika individer precis som vi människor!

Cesar Millan

Min hundguru amerikanaren Cesar Millan kom till Malmö Arena maj 2011. Självklart var jag där och faktiskt även min kära sambo! Vi uppskattade showen som underhållning men så mycket mer hundkunskap blev det inte. Showen var ju anpassad för att passa alla, men Cesar är alltid full av energi och humor! Det framkom under VIP-frågestunden efter showen att han i framtiden kommer att ta emot hundmänniskor på sitt hundcenter för särskilda utbildningar. Det blir såklart en framtida dröm och milstolpe för att utveckla mitt eget hundkunnande!

 

 

Hundrelaterade tips

*

Gunilla Wedeen

Jag har kommit över en bok som heter "Guldkant på tillvaron - både för dig och din hund" av Gunilla Wedeen. Den är färdigläst och en bok jag varmt rekommenderar till andra, och särskilt till er som har apporterande hundar. Det är en fantastisk bok med massor av tänkvärda saker som går helt i hand med min egen träningsfilosofi. Läs den och få ett nytt perspektiv på livet med hund!
http://www.kenneldoubleuse.com/